V Kavalo kávotékách připravujeme filtrovanou kávu jen z výběrové kávy vypražené tak, aby vynikla jeji přirozená chuť a vůně. Kávu meleme těsně před extrakci na speciálním mlýnku Bentwood na určenou hrubost mletí. Filtrovanou kávu připravujeme na profesionální filtrovací stanici Fetco XTS, tzv. řízenou extrakci při konstantní teplotě. Tyto filtrovací stanice jsou velice populární v USA, ale i v Evropě si našly mnoho nadšenců. Více o těchto kávovarech zde: Fetco filtrovací stanice.
Hotovou filtrovanou kávu udržujeme čerstvou a horkou v Luxus vakuových termoskách max. 3-4h, poté ji znovu připravujeme čerstvou. Kávy střídáme, aby jste mohli ochutnat co nejvíce skvělých výběrových káv. Pokud vám bude chutnat, zrno si můžete koupit i na doma. Nabízíme 30 druhů káv od 5 skvělých pražíren! Stavte se ochutnat do Kavalo kávotéky ve Frýdku nebo v Ostravě - Porubě (již brzy)!