Hledáte nejlepší recept na ledovou kávu? Použijte těchto pár tipů. Chcete si udělat kávu i během horkého letního dne, ale je vám už tak dost teplo na to, abyste pili horký kávový nápoj? Ledová káva je přesně to, co hledáte.
Ačkoliv máme kávu ve většině případů spojenou s horkou tekutinou, nemusí tomu tak být úplně vždycky. Způsobů, jak ochladit své tělo a dopřát si tak lahodný požitek z námi oblíbené kávy je opravdu hodně, pojďme si tedy představit pár nápadů. Pokud dodržíte těchto pár zásad, jak si udělat ledovou kávu, zaručujeme vám, že si pochutnáte.
Způsob první: cold drip
Tento způsob je bezpochyby ten nejsnadnější. Taktéž pro lidi, kteří neradi kávu dochucují. Na přípravu budete potřebovat:
- 200 g Čím jak nejchladnějšího ledu
- 320 ml horké vody (cca. 90 °C)
- 32 g jemně namleté kávy
- Papírový filtr, míchátko, váhu a překapávač
Připravte si vodou opláchnutý filtr s překapávačem, nasypanou kávou a do nádoby si vložte led. Opravdu pomalým tempem pak začněte kávu zalévat předem připravenou horkou vodou. Postup by měl trvat přibližně 3 minuty, takže si dejte na čas.
Až celý postup dokončíte mělo by vám zůstat ještě trochu ledu na dně sklenice. Nyní je váš nápoj připraven k servírování.
Způsob druhý: frappé
Lahodný pěnový nápoj, pro všechny fanoušky ledové kávy. Připravte si:
- Instantní kávu nebo espersso
- Led
- Vysokou sklenici
- Cukerný sirup
Kávu, sirup a led pořádně promíchejte v shakeru, nebo použijte tyčový mixér a opatrně nápoj přelijte do vysoké sklenice s dalším ledem.
Způsob třetí: Ledové Cappuccino
Na tento poslední postup budete potřebovat následující ingredience:
- 120 ml plnotučného mléka
- Espresso
- Led
120 ml nejlépe plnotučného mléka nalijeme do sklenice. Do další sklenice si připravíme alespoň 3 kostky ledu a přilijeme Espresso. Tuto směs následně rozmícháme mixérem, než vznikne jemná pěna. Následně vše opatrně spojíme a máme hotovo.