Naše cesta na World Of Coffee festival kávy do Kodaně v Dánsku přinesla své ovoce. Po skvělém setkání s představiteli distributora zeleného kávového zrna Forest Coffee a velkém degustačním cuppingu jsme vybrali dvě skvělé kávy k doplnění nabídky Kavala kávoték. Jedna nám zachutnala svou vyjímečnou kvalitou a komplexností k přípravě espresso káv BLACK CONDOR a druhá jako chutí nabitý filtr připomínající ovocnou žvýkačku: BUBBLE GUM. Obě kávy budou patřit mezi naše prémiové kávy, a proto je budeme nabízet v dárkové krabičce s doporučenými způsoby přípravy. Již dnes jsou obě kávy k ochutnání nebo zakoupení v naších kávotékách KAVALO COFFEE HOUSE v Ostravě - Porubě a ve Frýdku-Místku nebo v CROISSANT HOUSE v Moravské Ostravě na ul. Českobratrské a nebo zde, k objednání z našeho e-shopu. Balení 250g v dárkové krabičce nebo 1000g v černém sáčku s jednocestným ventilem a zipem k uzamčení již otevřeného sáčku.
VÝBĚROVÁ KÁVA BLACK CONDOR Z KOLUMBIE JE LAHODNÁ NA ESPRESSO
HISTORIE:
Gaitania, Tolima, oblast historicky zasažená konflikty a známá jako kolébka kolumbijské kávy. Zde Emmanuel, oddaný pěstitel kávy, zahájil svůj podnik. V roce 2016 ve spolupráci se svou rodinou založil centrum na zpracování kávy, které má pomáhat více než 15 vesnicím v oblasti Gaitania a umožnit místním pěstitelům zpracovávat kávová zrna. Forest Coffee a Emmanuel spojili své síly v roce 2019, aby založili projekt Black Condor, který poskytuje podporu farmářům v oblasti Gaitania, kteří byli postiženi partyzánskými boji. Pravidelně pořádají workshopy s producenty, zaměřené na kvalitu, a školí nové procesy, jako je fermentace, sušení a pořádají cuppingy jejich vlastních káv. Jedním z výsledků všech těchto snah je vynikající káva Black Condor.
POPIS PROCESU:
Proces začíná anaerobní macerací po dobu 24 hodin. Zrna následně odpočívají na sušících platech, což podporuje harmonický chuťový profil. Po 15 až 25 dnech sušení projdou procesem stabilizace, než přejdou k odslupkování, což zajišťuje konzistentní profil kávy.
|
PRAŽENÍ:
Zadání pražiče bylo vypražit profil, který podtrhne ovocnou vůni připravovaného espressa při zachování vyvážené, husté chuti. Espresso z této kávy je lahodné, jedno z nejlepších co jsme kdy měli v Kavalo kávotkách na mlýnku. Vůně připomíná sirup z lesního ovoce, chuť je karamelovo čokoládová s dochutí tmavého cukru. Ochutnejte sami!
VÝBĚROVÁ KÁVA BUBBLE GUM Z KOLUMBIE je skvělá na filtrOVANOU KÁVU
HISTORIE:
Vstupte do světa kávové magie s rodinou Restrepo v Chinchina Caldas! Téměř před čtyřmi desetiletími se Elmer Restrepo, zakladatel farmy Jardines Chambaku, ponořil do procesu naturálního procesu zpracování kávy. Byla to láska na první ochutnání – Elmerova vášeň pro kávu rozkvetla a stal se skutečným kávovým nadšencem! Dnes je to jeho syn Felipe, kdo řídí operace na Jardines Chambaku. Felipe je ztělesněním pečlivosti – neustále hledá inovativní a nekonvenční postupy. A můžeme říct, že jejich kávy jsou jako žádné jiné, které jste kdy ochutnali! S více než 150 hektary věnovanými produkci kávy posouvají hranice s jejich naturálními kávami a experimentují s různými metodami zpracování. Připravte se na kávový zážitek, který je skutečně mimo tento svět!
POPIS PROCESU:
Tato káva Bubble Gum z Caldas prochází precizně zpracovaným procesem. Začíná rozsáhlou 48hodinovou macerací ve vodě, která připravuje půdu pro anaerobní fermentaci a sušení na slunci. Klíčovým prvkem je právě tato macerace ve vodě, která přispívá k výjimečné komplexnosti a čistotě kávy. Připravte se na explozi chutí s touto jedinečnou kávou.
|
PRAŽENÍ:
Zadání pražiče bylo vypražit profil, který podtrhne ovocnost této kávy a při přípravě filtrované kávy její komplexnost. Tato káva voní velice ovocně, připomíná ovocnou žvýkačku a v chuti je ovocná s jemnou aciditou.
Jsou tyto kávy pro Vás moc prémiové? Koukněte ZDE na naší nabídku základních výběrových káv, kde si vyberete z nabídky klasických chutí, jako je např. naše CAMPO DAS VERTENDES z Brazílie nebo CAJAMARCA z Peru.