Výběrová řemeslně pražená zrnková káva:
Oblast: Kolumbie, Tolima, Gaitania & Planadas
Farmáři: Komunita Black Condor Project.
Pěstováno: 1.650 - 1950 m.n.m.
Zpracováni na: La Roma Farm.
Způsob zpracování: Washed (promytý):
100% Arabica s původem.
Podruh Arabicy: Caturra & Castillo`
Pražení: Na Espresso, Moka konvičku nebo French Press.
Chuťový profil:
Červené ovoce, karamel, mandle, panela.
VÝBĚROVÁ KÁVA BLACK CONDOR Z KOLUMBIE JE LAHODNÁ NA ESPRESSO
HISTORIE:
Gaitania, Tolima, oblast historicky zasažená konflikty a známá jako kolébka kolumbijské kávy. Zde Emmanuel, oddaný pěstitel kávy, zahájil svůj podnik. V roce 2016 ve spolupráci se svou rodinou založil centrum na zpracování kávy, které má pomáhat více než 15 vesnicím v oblasti Gaitania a umožnit místním pěstitelům zpracovávat kávová zrna. Forest Coffee a Emmanuel spojili své síly v roce 2019, aby založili projekt Black Condor, který poskytuje podporu farmářům v oblasti Gaitania, kteří byli postiženi partyzánskými boji. Pravidelně pořádáme workshopy s producenty, zaměřené na kvalitu, a pokrýváme procesy, jako je fermentace, sušení a cupping jejich vlastních káv. Výsledkem všech těchto snah je vynikající káva Black Condor.
POPIS PROCESU:
Proces začíná anaerobní macerací po dobu 24 hodin. Zrna následně odpočívají na sušících platech, což podporuje harmonický chuťový profil. Po 15 až 25 dnech sušení projdou procesem stabilizace, než přejdou k odslupkování, což zajišťuje konzistentní profil kávy.
|
PRAŽENÍ:
Zadání pražiče bylo vypražit profil, který podtrhne ovocnou vůni připravovaného espressa. Espresso z této kávy je lahodné, jedno z nejlepších co jsem kdy měli v Kavalo na mlýnku.
Kód | Kód: 306/250 306/1KG 306/251 Zvolte variantu |
---|---|
Jméno značky: | Kavalo Coffee |
Kategorie: | Jednodruhová zrnková káva |
Záruka: | 6 měsíců od data pražení |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.